Cum alegi un cămin de bătrâni potrivit?

azil de batrani

Părintele tău nu mai suportă singurătatea de când partenerul sau a decedat? Sau de când toți copiii au plecat de acasă? Starea sa de sănătate se degradează din ce în ce mai tare și nu mai poate să facă nimic fără ajutor? Înseamnă că a sosit momentul să îi alegi un cămin de bătrâni. Chiar dacă un moment dificil și este greu să faci o asemenea alegere, este necesară și trebuie să te gândești că este pentru binele bătrânului tău.

Aici i se va garanta tot confortul de care are nevoie, va beneficia de servicii medicale și de atenția unui personal calificat.

Alege zona geografică

Este foarte important ca zona căminului de bătrâni să fie un prim criteriu de alegere. Trebuie să fie cât mai aproape de familie, pentru ca persoana în vârstă să se afle pe cât posibil într-un mediul familiar.

Definește bugetul disponibil

Mai întâi va trebui să definești care este bugetul pe care ești dispus să îl aloci acestui demers. Tarifele pot varia în funcție de zona în care se află căminul de bătrâni, dar și de prestațiile propuse.

Cămin bătrâni

Definește criteriile de interes pentru senior

După ce te-ai gândit la zona potrivită pentru toată lumea și la bugetul stabilit, va trebui să te mai gândești la anumite aspecte importante. De exemplu la nivelul de dependență al persoanei care are nevoie de un cămin de bătrâni, dorințele sale de socializare cu alte persoane de vârstă apropiată, interesul pentru activități de relaxare și de divertisment, plimbări în zona sau monitorizarea stării de sănătate.

Este foarte important deci să faci o listă cu nevoile și dorințele sale pentru a alege un cămin de bătrâni potrivit. Cu alte cuvinte, este important să se determine serviciile de care va avea nevoie persoana în vârstă în fiecare zi. Este independentă, autonomă, se descurcă singură sau are nevoie de ajutor?

Dacă vei vizita locația căminului, îți vei da seama și de calitatea vieții de acolo. Decorul general, este foarte important, dar și curățenia, aranjarea și accesibilitatea camerelor. Va trebui să faci asta pentru a observa cadrul de viață și mediul din jur.

Informează-te și cu privire la personalul medical. Pentru a alege așa cum trebuie un cămin bătrâni, va trebui și să te informezi cu privire la personalul medical. Poți face o vizită pentru a fi atent la ambianța din jur și la personalul care este la dispoziția rezidenților de aici. O echipă calificată și eficientă trebuie să facă față nevoilor rezidenților săi zi și noapte, chiar și situațiilor de urgență.

Nevoile medicale ale persoanei în vârstă sunt aspecte importante de care trebuie să ții cont. Ai nevoie de un cămin de bătrâni care să asigure administrarea de medicamente conform unei scheme de tratament, pe cât posibil și care să monitorizeze și starea să de sănătate. Este nevoie de o prezența medicală permanentă, de un personal medical adecvat care să asigure cea mai bună îngrijire.

Să avem grijă de părinții și bunicii noștri

Dacă aveți nevoie de o ofertă de preț sau mai multe informații, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0755 069 991 sau prin email completând formularul de contact de pe site.