Alegerea unui cămin de bătrâni

Alegerea unui cămin de bătrâni

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi un cămin bătrâni

Nu știi care sunt lucrurile de care să ții cont atunci când vrei să alegi un cămin bătrâni pentru un părinte sau o persoană apropiată ? Alegerea unui cămin bătrâni nu este un lucru ușor și este necesar că înainte, să stabilești o lista cu nevoile sau criteriile de care să ții cont.

Alegerea unui cămin bătrâni trebuie să se facă cât mai rațional cu putință. Ar fi bine deci să lași deoparte suboictivitatea și emoțiile care pot însoți această schimbare importantă din viață pentru a te putea concentra asupra nevoilor și așteptărilor persoanelor care au nevoie de un cămin bătrâni.

Resursele disponibile

Înainte de a alege un cămin bătrâni, este important să șții de la început care este bugetul de care dispui.

Pe lângă buget, mai sunt și alte întrebări care au nevoie de răspuns:

– care sunt obiceiurile de viață ale persoanei care are nevoie de un cămin bătrâni?
– te-ai gândit la ce tip de cămin are nevoie?
– care sunt activitățile preferate de persoană în vârstă?

Preferință geografică

Este important că membrii familiei și persoanele apropiate să poată ajungă ușor la cămin în vizită. Și cum, cel mai adesea, cele din centrele orașelor principale sunt destul de scumpe, se alege unul la marginea orașului sau unul la câțiva kilometri depărtare. Dar și aici trebuie să se țînă cont de accesibilitate.

Arhitectură locului spune foarte multe despre calitatea vieții. Trebuie să fie călduroasă, deschisă înspre exterior. Lumina naturală trebuie să fie omniprezentă, geamurile să fie cât mai mari deci și priveliștea să fie cât mai frumoasă pentru a menține bună dispoziție.

Autorizații

Poți să faci de asemenea, o lista cu lucrurile care sunt importante pentru persoană în vârstă care va locui la cămin.

– poate amenaja și decora spațiul așa cum își dorește pentru a se simți că acasă?
– mediul corespunde așteptărilor?
– ora de culcare va fi respectată?
– obiceiurile acesteia în ceea ce privește masă și orele la care această va fi luată corespund cu ceea ce se propune aici?
– calitatea serviciilor propuse corespunde exigențelor și așteptărilor?

De asemenea, este foarte important să ajuți persoană mai în vârstă care se va muta la un cămin de bătrâni să se simtă cât mai bine în această perioadă. Această etapă nouă din viață trebuie trăită cât mai senin cu putință și să se reducă pe cât posibil toate perioadele de stres.

La fel de important este să nu acționezi în grabă. Este indispensabil să vizitezi mai multe locuri înainte de a face cea mai bună alegere. După câteva vizite, în mai multe momente ale zilei pentur a vedea cum sunt tratați locatarii și pentru a observă activitățile și mediul din jur, vei putea face cea mai bună alegere.

În concluzie, este foarte important să se trăiască cât mai bine această tranziție.

– trebuie deci să te gândești la nevoi și la obiective.
– familia să fie mereu aproape și să ofere un sprijin.

Să avem grijă de părinții și bunicii noștri

Dacă aveți nevoie de o ofertă de preț sau mai multe informații, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0755 069 991 sau prin email completând formularul de contact de pe site.