Căminul de bătrâni cum să fac cea mai bună alegere?

Căminul de bătrâni cum să fac cea mai bună alegere

La o anumită vârstă, capacitățile fizice și psihice ale unei persoane mai în vârstă se diminuează din ce în ce mai tare. Și atunci când nu mai poate să trăiască într-o manieră autonomă la domiciliu, un cămin de bătrâni face parte din cea mai bună soluție de care să țîi cont.

Care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când alegi un cămin bătrâni?

Un criteriu mai subtil, dar care totuși este capital- ceea ce simți atunci când vizitezi camnul bătrâni. Este un aspect foarte important de care să țîi cont mai ales dacă persoană pentru care ai nevoie de acest cămin nu se poate deplasa și nu poate veni cu ține în vizită.

Nu mai vorbim deci doar de nevoile persoanei în vârstă, ci și de dorințele și așteptările persoanelor apropiate.

Această etapă trebuie să fie cât mai senină cu puțință.

Dacă vei vizită un număr mai mare de cămine, pentru a-ți face o idee, vei resimți mai ușor ambianța fiecărei structuri. Alegerea poate să fie astfel mai simplă și mai puțîn angoasantă.

Așteptările persoanei în vârstă pot să se refere și la anumite activități și la socializare. Trebuie în acest caz să fii cât mai atent să te interesezi la program, la ce activități sunt propuse și să alegi un cămin bătrâni cât mai implicat în acest sens.

Alte persoane țin foarte mult la calitatea cladirii, la curățenie, la felul în care arată camerele sau la arhitectură să. Priveliștea pe care o oferă și posbilitatea de a se plimbă în aer liber este la fel de importantă.

Căminul de bătrâni cum să fac cea mai bună alegere

Aspectul economic este și el foarte important

Este primordial deci să te asiguri de faptul că ai un buget care să suporte cheltuielile necesare.

Cadrul trebuie să fie și el ales cu cea mai mare grijă, cât mai favorabil. Un cămin în apropiere de un parc sau de o pădure, în natură, este cea mai bună alegere pentru plimbări regulate și pentru activități în natură și socializare.

Și pentru a evita izolarea, căminul de bătrâni trebuie să fie cât mai aproape de membrii familiei. Să trăiască într-un cămin bătrâni este un lucru destul de dificil pentru bătrâni. Dacă nu evoluează în mediul lor își pot pierde reperele. Dar, vizită celor apropiați îi ajută să treacă mai ușor de această etapă.

Cum poți pregăti cel mai bine o persoană în vârstă pentru această schimbare?

Majoritatea persoanelor în vârstă, dar și membrii familiei lor văd această schimbare drept o tragedie sau sfârșitul vieții lor. Este foarte important deci din acest motiv că persoană mai în vârstă care va locui la un cămin bătrâni să fie pregătită cât mai bine pentru această tranziție.

O imagine pozitivă a acestor locuri de viață încurajează această persoană să trăiască mai bine această etapă. O poți implică, mergând în vizită cu el la mai multe locuri sau arătându-i poze dacă nu se poate deplasa. Se poate petrece aici de asemenea și o după-masă pentru a-și da seama cum va fi viață acolo.

Să avem grijă de părinții și bunicii noștri

Dacă aveți nevoie de o ofertă de preț sau mai multe informații, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0755 069 991 sau prin email completând formularul de contact de pe site.